(0252) 41 91 01 info@bkd.euZwartelaan 2, 2161 AL Lisse

Eerste fytosanitair certificaat bloembollen uit CLIENT Export gewaarmerkt

9 juli 2015

Op 8 juli 2015 is bij exportbedrijf Jan de Wit en Zonen B.V. te Enkhuizen het 1e fytosanitair exportcertificaat bloembollen via het Ketenregister uit het CLIENT Export systeem gerold en daarna gewaarmerkt.

Het certificaat vormt het sluitstuk en het einddoel van de digitale keten in de bloembollensector. Keuringsinformatie van de Bloembollenkeuringsdienst (BKD) leidt via het Ketenregister tot een fytosanitair exportcertificaat uit het CLIENT Export systeem van de overheid. In een pilot hebben de bedrijven Jan de Wit en Zonen B.V. en VWS samen met CLIENT Export, NVWA, BKD en Anthos de laatste maanden gewerkt aan finalisering van de digitale keten.

Momenteel bereiden meerdere exportbedrijven zich voor op het verkrijgen van digitale exportcertificaten via CLIENT Export door zich aan te sluiten op het Ketenregister.

Ketenregister eerste certificaat bloembollensector Fotobijschrift: Het 1e fytosanitair certificaat bloembollen uit CLIENT Export wordt gewaarmerkt. Op de foto v.l.n.r. staand: René de Wit, Jolene van der Stoop, Paul Groot en Marcel Fit van Jan de Wit en Zonen B.V. Zittend: Theo Overdevest van de BKD.