INFORMATIEBIJEENKOMSTEN PLANTENPASPOORT & BREXIT

 In EU wetgeving

Informatiebijeenkomsten Plantenpaspoort en Brexit

BKD organiseert in samenwerking met Anthos en de NVWA twee informatiebijeenkomsten op 11, 17 & 18 oktober over de EU Plantgezondheidsverordening en de Brexit.

EU plantgezondheidsverordening

Nog drie maanden te gaan. Op 14 december 2019 treedt de nieuwe EU plantgezondheidsverordening in werking. De verordening is gericht op het moderniseren en beter afstemmen van nationale wetten binnen de EU, het verbeteren van toezicht (NVWA) en het verbeteren van track&trace informatie. Vanaf dan moeten onder andere alle bloembollen voorzien zijn van het nieuwe plantenpaspoort. Ook moeten bedrijven altijd de informatie uit dit plantenpaspoort over hun (verhandelde) partijen in de bedrijfsadministratie beschikbaar hebben. Daarnaast veranderen er ook zaken in het toezicht hierop en de rol van BKD binnen het houden van toezicht.

Informatievoorziening

Om alle bedrijven te ondersteunen in de overgang naar de nieuwe situatie, is er uitgebreide informatie op onze website te vinden op de pagina Plantenpaspoort. Ook zijn er diverse inhoudelijke artikelen opgemaakt in samenwerking met vakpers. Vorig jaar is BKD daarnaast aangesloten op verschillende beurzen ter informatie over deze onderwerpen, zoals de Mechanisatiebeurs en heeft BKD twee bijeenkomsten georganiseerd.

Brexit

Hoewel er in het Verenigd Koninkrijk nog veel gebeurt op dit moment, komt de Brexitdatum van 31 oktober steeds dichterbij. Scenario’s liggen nog open. Toch is het van belang om u al voor te bereiden op verschillende nieuwe situaties die kunnen gaan ontstaan, zodat u na de Brexit niet voor verrassingen komt te staan. BKD verzamelt op de website pagina Brexit informatie en doorverwijzende links waarmee u zich kunt voorbereiden.

Bijeenkomsten

Dit jaar volgt er nog een ronde bijeenkomsten op 11, 17 & 18 oktober, in samenwerking met Anthos en de NVWA. In deze bijeenkomsten zullen alle nieuwe eisen waaraan voldaan moet worden, worden behandeld. Ook zal er worden ingegaan op het toezicht door BKD. Daarnaast is er ruimte voor informatie en vragen omtrent Brexit.

We nodigen u uit op donderdag 17 of vrijdag 18 oktober 2019:

  • 17 oktober om 15:00 – 17:00 uur bij Hotel Emmeloord (van der Valk) – Het Hooiveld 9, Emmeloord (inloop v.a. 14:30)

of

  • 18 oktober om 14:00 – 16:00 uur bij Hotel de Nachtegaal – Heereweg 10, Lisse (inloop v.a. 13:30)

 

  • De bijeenkomst op 11 oktober is volgeboekt.

Aanmelden kan via deze link. Als u verhinderd bent, maar wel documentatie toegestuurd wilt krijgen naderhand, kunt u dat ook via de link aangeven.

Recente berichten

Start met typen en druk op enter om te zoeken