nieuws3

LABORATORIUM JISKA

Jiska – Onderzoeker

“Kwaliteit in mijn werk vind ik zo vanzelfsprekend. Dat staat in mijn werk voorop. Dat mag ook van iedere medewerker worden verwacht.”

Het laboratorium van de BKD bestaat uit twee routineteams (ELISA & PCR), die zich richten op het toetsen van bloembollen op diverse virussen, en een R&D team. In dit laatste team vind je Jiska. Samen met haar collega-onderzoekers houdt zij zich bezig met onderzoek en ontwikkeling. Het R&D team ontwikkelt, optimaliseert en valideert de virustoetsen die in de routinelabs worden gebruikt, doet aan virusdiagnostiek en volgt de nieuwste ontwikkelingen binnen het vakgebied.

“In 2011, na mijn bachelor Moleculaire Biologie aan de Hogeschool Leiden, heb ik bij BKD gewerkt aan een toetsontwikkelingsproject voor PCR. Dat was BKD schijnbaar goed bevallen. Ik werd in 2012 gebeld voor een baan in het PCR-lab en daar ben ik heel blij mee.”

In het begin draaide Jiska breed mee in het laboratorium. Onder andere door de groei van het aantal toetsen en daarmee de capaciteit van het PCR- en onderzoeksteam, kon Jiska een steeds gerichtere functie vervullen. Van Senior Laborant via Analist werd zij Junior Onderzoeker, een nieuwe functie binnen de afdeling.

“Nieuwsgierig en onderzoek gericht ben ik altijd al geweest. En ook praktisch ingesteld. Wellicht is dat de basis voor de richting die ik ben opgegaan. BKD geeft mij veel ruimte om mijn kennis verder te ontwikkelen.”

Jiska is met het R&D-team bezig met het opzetten van Nematodenonderzoek. Hiertoe heeft zij via de BKD de vakken Plantvirologie en Nematologie gevolgd aan de Wageningen Universiteit.

“Dit is uitdagend voor ons allen! Ook geeft het mij veel werk, waardoor er nog voldoende ontplooiingskansen en uitdagingen zijn. Ik blijf hier nog wel even!”

jiska
Jiska
line

INSCHRIJVEN VOOR NIEUWSBRIEF

Inschrijven >

Start met typen en druk op enter om te zoeken