SERVICE CENTER ASTRID

Astrid – Medewerker Service Center

“BKD geeft alle ruimte om je te ontwikkelen en je verder te scholen.”

Als je BKD belt dan heb je een grote kans dat je Astrid aan de lijn krijgt. Astrid werkt sinds 2012 op het Service Center; Het hart van de BKD waar veel vragen over teelt en de juiste registratie daarvan binnenkomen.

“Er is binnen BKD zoveel kennis in huis. Die kennis van collega’s, die met passie en plezier werken, is van invloed op mij.”

Nadat Astrid startte met de basis bij het Service Center, is zij opgeleid om te ‘waarmerken’ aan de balie. Dit betekent dat zij op basis van voorraadkeuringsgegevens en de landeneisen, partijen bloembollen van een exportcertificaat voorziet. Ook is Astrid opgeleid tot interne auditor. Zij controleert in deze rol of de werkinstructies van de BKD, die voor garantie van kwaliteit en integriteit zijn opgeschreven, ook in de praktijk op de juiste wijze worden uitgevoerd. Daarnaast is zij betrokken geweest bij het project Hyacint, ter vermindering van ‘agressief snot’ (een bacterie) in dit gewas:

“Het is mijn taak om alle gegevens die nodig zijn te registreren, monsters te sturen naar NAK voor onderzoek en de uitslagen terug te koppelen aan de telers. Met de kennis uit dit project kan ik de klanten bij vragen weer beter helpen.”

De service voor klanten staat voor Astrid altijd voorop. Ook met het oog op vernieuwing en digitalisering van systemen, vind zij het belangrijk om telers goed te ondersteunen.

“Ik help ze graag door het systeem heen. Daar ben ik voor, zeg ik tegen hen.“

Astrid
Astrid
line

INSCHRIJVEN VOOR NIEUWSBRIEF

Inschrijven >

Start met typen en druk op enter om te zoeken