BKD JAARVERSLAG 2023

 In Highlight

BKD Jaarverslag 2023

2023 is een uitdagend jaar geweest. Naast de inflatie waarmee heel Nederland te maken had, hebben de bijzondere weeromstandigheden veel gevolgen gehad voor de sector. Toch is het ook een feestelijk jaar geweest, vanwege het 100-jarig bestaan. 100 jaar waarin BKD bijdraagt aan de kwaliteit in het vak, om de handel en de export te bevorderen.

In 2023 zijn bloembollen als eerste product volledig elektronisch gecertificeerd en ontvangen in het VK. Een mooi resultaat, maar wel één die van BKD en bedrijven een forse inspanning heeft gevraagd. Intern heeft BKD in 2023 ook een grote stap in digitalisering gemaakt, met het overgaan naar de Cloud. BKD is hierdoor meer flexibel en beter beveiligd, maar ook dit was een inspannend proces.

Het boekjaar 2023 is met een fors verlies afgesloten. Dit komt onder andere door kosten die sterker zijn gestegen dan begroot, door extra investeringen die nodig waren en een onvoorziene post. BKD staat voor financiële uitdagingen om het keuren en toetsen op een aanvaardbaar prijsniveau te houden.

Om haar rol in de keten te blijven vervullen, sluit BKD aan bij ontwikkelingen in het vak. De verduurzamingsagenda in de teelt is bijvoorbeeld sterk verbonden met de werkzaamheden van de BKD. In 2023 heeft BKD stappen gezet om meer gebruik te maken van alle data en deskundigheid die beschikbaar zijn. Duidelijk is dat BKD zich, ondanks alle uitdagingen, zal blijven aanpassen aan wensen in het vak om de “schakel in kwaliteit” te blijven.

Klik hier om het volledige jaarverslag van 2023 te lezen.

BKD: Uw schakel in kwaliteit

WNT gegevens 2023

Klik hier om de WNT gegevens 2023 te lezen.

Recente berichten

Start met typen en druk op enter om te zoeken