CENTRAAL WAARMERKEN EXPORTCERTIFICATEN

 In BKD, ketenregister

Centraal waarmerken exportcertificaten

Vanaf deze week kunnen exporteurs gebruik maken van onze nieuwe dienst Centraal waarmerken. Met deze dienst kan een exporteur een fyto in Ketenregister via e-CertNL aanvragen, zonder een waarmerkinspectie op locatie

Het BKD Service Center checkt de fyto en stuurt bij akkoord een bevestiging, vervolgens wordt het fytosanitair certificaat geprint en door ons gewaarmerkt. De aanvragen worden dagelijks verwerkt. Voor 10 uur aangevraagd, betekent dezelfde dag bericht wanneer het fyto akkoord is en dat het gewaarmerkte fyto om 16:00 uur per post wordt verzonden of op te halen is bij ons op kantoor. Een efficiënte, en in veel gevallen meer voordelige, werkwijze.

Een exporteur kan gebruik maken van de dienst door bij de aanvraag van een fyto in Ketenregister via e-CertNL aan te geven het certificaat ‘centraal’ te willen printen. De aanvraag komt dan automatisch bij BKD binnen. Een waarmerkinspectie aanvragen om op locatie het document te waarmerken is niet nodig. De kosten per fytosanitair certificaat zijn €14,50. Dit is inclusief waardepapier, printen, waarmerken en verzendkosten. Centraal waarmerken is alleen mogelijk voor Ketenregister full gebruikers of wanneer de Ketenregister service wordt gebruikt.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem dan contact op via KR@bkd.eu

Recente berichten

Start met typen en druk op enter om te zoeken