BKD IN BEELD JOINT INSPECTION & MONITORING

 In BKD, export

BKD in beeld: joint Inspection en Monitoring export Japan

Om bloembollen te exporteren naar een land buiten de EU, moeten deze voldoen aan de gestelde eisen van het betreffende land. Vaak zijn dit invoereisen als een maximaal zichtbaar percentage virus in de partij. Hierop worden de bloembollen door BKD gekeurd. In sommige gevallen maken BKD, de NVWA en het land aanvullend ook specifieke afspraken met betrekking tot de invoer van bloembollen. Japan is hiervan een goed voorbeeld.

Joint Inspection of Monitoring

Voor een aantal bolgewassen hanteert Japan een quarantaine opplant van één groeiseizoen na binnenkomst in het land. Om dit complexe systeem te voorkomen, zijn afspraken gemaakt dat een Japanse delegatie inspecteurs tweemaal per jaar (voorjaar en zomer) naar Nederland komt om de bloembollen hier te velde te inspecteren, onder het systeem van Joint Inspection of Monitoring. In deze BKD in beeld, leggen we u uit wat de Joint Inspection en Monitoring precies inhouden en hoe zij worden uitgevoerd.

bkd-in-beeld-japan-klein-v2

Klik hier voor een PDF versie van deze reportage.

Corona

In verband met de Corona pandemie, was de Japanse delegatie in het voorjaar van 2020 niet in de gelegenheid naar Nederland te komen. De veldkeuringen zijn hierdoor alleen door de BKD keurmeesters uitgevoerd en de resultaten van de veldkeuringen gedeeld met de Japanse overheid. Via video en foto is de Japanse overheid virtueel meegenomen op inspectie. In het nieuwsbericht Alternatieve inspectie & monitoring export Japan leest u hierover meer. Ook de Joint Inspection en Monitoring van de zomergewassen zal dit jaar op deze wijze uitgevoerd worden.

Recente berichten

Start met typen en druk op enter om te zoeken