EERSTE EXPORTCERTIFICAAT BLOEMBOLLEN GROOT-BRITTANNIË

 In EU wetgeving, export

Eerste exportcertificaat bloembollen Groot-Brittannië

Het Verenigd Koninkrijk (VK) heeft de Europese Unie (EU) verlaten op 31 januari 2020. Na de overgangsperiode tot en met 31 december 2020, is de Brexit nu echt een feit. Op 24 december 2020 is er een samenwerkingsakkoord gesloten met de EU. De nieuwe handelsafspraken zijn van kracht sinds 1 januari 2021. Noord-Ierland blijft nog wel in de EU.

Eerste exportcertificaat afgegeven

Bloembollen die vanaf 1 januari 2021 naar het VK (uitgezonderd Noord-Ierland) verhandeld worden, moeten voorzien zijn van een fytosanitair certificaat. Maandag 4 januari is door keurmeester Robert Hermans het allereerste exportcertificaat voor bloembollen voor het VK afgegeven bij exportbedrijf Unex in Voorhout. Ook BKD-specialist import en export Theo Overdevest was aanwezig bij dit belangrijke moment.

Brexit informatie

De Brexit heeft veel invloed op het handelsverkeer van en naar het VK. Om de sector zo goed mogelijk te informeren en te ondersteunen in de overgang naar de nieuwe situatie, blijft BKD de ontwikkelingen omtrent Brexit nauwgezet volgen. Wij voorzien onze website regelmatig van nieuw beschikbare informatie op de pagina Brexit. Ook kunt u contact met ons opnemen bij vragen.

foto stempel: René Faas

Recente berichten

Start met typen en druk op enter om te zoeken