KAREN GERDING NIEUW HOOFD BUITENDIENST

 In BKD

Karen Gerding nieuw Hoofd Buitendienst 

Het Managementteam van BKD wordt per 1 april versterkt met Karen Gerding als Hoofd Buitendienst. Na het vertrek van Dion van der Sterren wilde BKD deze positie bij voorkeur intern op een goede wijze invullen. Karen Gerding is sinds 2023 in dienst bij BKD als Lead Auditor kwaliteit en processen. Zij werkte in deze rol al nauw samen met het Hoofd Buitendienst en alle collega keurmeesters. BKD is blij met haar interne overstap naar deze nieuwe rol. 

Voordat Karen naar BKD kwam, was zij teamleider van een productielaboratorium in de weefselkweek. Na de Middelbare Tuinbouwschool en het HLO richting veredeling heeft zij 25 jaar in de tuinbouwsector gewerkt. Met name in de veredeling en het onderzoek in de weefselkweek. In veel van haar functies werkte zij ook aan kwaliteit, audits en stuurde zij verschillende teams aan. 

Met de bloembollensector heeft Karen het afgelopen jaar intensief kennis gemaakt. In haar rol als Lead Auditor kwaliteit en processen is Karen het afgelopen jaar veel met de keurmeesters op stap geweest. Daarbij heeft zij de kern van de werkzaamheden van BKD kunnen zien. “Daarbij gaat veel goed, maar er zijn ook zaken die efficiënter kunnen”. Verder heeft ze intensief kennis gemaakt met de erkenningen, zoals Horizontaal Toezicht en de pilot in de lelieteelt. “Dat zijn mooie ontwikkelingen om verder uit te bouwen”.

Karen laat collega’s elkaar opzoeken en weet ze te enthousiasmeren. “Ik wil keurmeesters in hun kracht zetten om te doen waar ze goed in zijn. En verbinding tussen buitendienst en andere afdelingen, dat vind ik ook erg belangrijk.” Verder wil Karen als Hoofd Buitendienst nieuwe structuur in de organisatie brengen met behulp van moderne communicatietechnieken en met alle keuringsgegevens die BKD heeft. “Er is zoveel mogelijk. Als we dat goed gebruiken, versterkt het de werkzaamheden en ook de relaties en communicatie binnen BKD.” Daarnaast helpt die data Karen ook bij haar eigen uitdaging om meer kennis over de bloembollen te vergaren. Daarin ben ik nog lerende, maar met zoveel vakmensen om mij heen komt dat zeker goed. 

BKD heet Karen van harte welkom en kijkt uit naar een goede samenwerking.

Karen Gerding

Hoofd Buitendienst

Recente berichten

Start met typen en druk op enter om te zoeken