LENA: NIEUWE ONLINE TOOL VOOR LEVERNOTA'S

 In BKD, digitalisering, export

LENA: nieuwe online tool voor levernota’s

LENA: uw LeverNota Assistent staat “LIVE” op www.levernota.nl. Met deze online tool kunnen digitale levernota’s gemaakt worden. Het platform geeft iedere teler van bloembollen de mogelijkheid om digitale levernota’s te maken en te versturen naar de juiste partijen. LENA is een initiatief van Anthos, CNB en BKD, samen met het Sectorplatform Bloembollen. Het doel van LENA is om te zorgen dat alle telers zich kunnen voorbereiden op de steeds verdergaande noodzaak te digitaliseren.

LENA staat voor LeverNota Assistent en is bedoeld voor telers die nu nog handmatig levernota’s maken en versturen. Met LENA kan men in één moeite levernota’s opstellen, de vrachtbrief printen én de informatie op tijd verzenden naar alle betrokken partijen. Door een koppeling met BKD en in- en verkoopbureau’s, wordt er automatisch informatie over het product ingevuld in LENA. Hiermee hoeft de teler alleen de informatie nog maar te controleren en eventueel aan te passen.

Met een digitale levernota, zoals de teler die via LENA (of een eigen software pakket) kan maken, worden alle betrokken partijen gemakkelijk, op tijd en volledig geïnformeerd. Denk aan de afnemer die het bericht digitaal ontvangt en direct in zijn administratie kan verwerken. Indien nodig kan de afnemer ook direct exportdocumenten voorbereiden. Maar ook kan gedacht worden aan de bemiddelaar die digitaal kan zien wat er is geleverd en de BKD, omdat alle levernota’s direct ook bij het Ketenregister worden aangemeld. LENA maakt van elk bericht een EDI-bericht; een standaardbericht dat tussen verschillende bedrijven kan worden uitgewisseld. LENA is daarmee een veilig online platform dat werkt op de computer, laptop, tablet en telefoon.

Lange codes overnemen, een onduidelijk handschrift ontcijferen of een paar weken na een verzonden vracht de levernota’s versturen behoren met LENA tot het verleden. Fouten in informatie vertragen en brengen hoge kosten met zich mee in de hele bloembollensector. LENA is daarmee de oplossing voor alle telers die (nog) geen softwarepakket hebben, en toch gemakkelijk en eenvoudig hun levernota’s digitaal willen aanleveren.

Heeft u al een bloembollenpakket met de software van BolCalc©, Bolstreet©, Bolwerk©, Bulbmanager©, VG-Kwekerij© of van uw bemiddelaar,? Dan kunt u ook (en bij voorkeur) via deze weg digitale levernota’s versturen naar uw afnemer.

LENA is een project van het sectorplatform bloembollen. In dit overlegplatform zitten o.a. de BKD, CNB, Hobaho, IGH en de KAVB en Anthos. Al deze partijen zijn betrokken bij de ontwikkeling van LENA.

Voor het aanmaken van een account of meer informatie, ga naar www.levernota.nl. Ook staat hier het telefoonnummer vermeld van de helpdesk.

Recente berichten

Start met typen en druk op enter om te zoeken