REGISTRATIE VOORWAARDEN

Telers zijn bij wet verplicht o.a. hun percelen en partijen bij de BKD te registreren en door ons te laten keuren. Het registreren gebeurt in MijnBKD. Hieronder leest u over voorwaarden waar in de registratie van partijen en percelen aan moet worden voldaan.

Registratie van partijen onder de categorie ‘diversen’

De naam ‘diversen’ wordt in de partijregistratie bij BKD van oudsher gebruikt voor nieuwe, kleinere partijen cultivars in met name de veredeling. Deze partijen hebben nog geen officiële cultivarnaam en registratie bij een nationale of internationale registratie-autoriteit (zoals bijvoorbeeld KAVB, CPVO, Raad voor Plantenrassen). Het registreren onder diversen is niet bedoeld voor handelspartijen. De BKD hanteert de regel dat alle partijen boven de 25 are gezien moeten worden als handelspartij.

Voor registratie van partijen onder de categorie ‘diversen’ mag het maximale areaal 25 are per partij, per cultivar zijn. Bij de partij moet altijd de (onofficiële) handelsnaam worden vermeld.

Het is te allen tijden verplicht om indien een cultivar een officieel geregistreerde cultivarnaam heeft, deze altijd in de partijregistratie te gebruiken.

line

INSCHRIJVEN VOOR NIEUWSBRIEF

Inschrijven >

Start met typen en druk op enter om te zoeken