keuringen

CORONA

 In BKD

Corona

De coronacrisis raakt Nederland, en ook de bloembollensector, hard. BKD heeft maatregelen genomen om verspreiding tegen te gaan en tegelijkertijd maximaal te borgen dat onze werkzaamheden door kunnen gaan.

Werkzaamheden

Langs de bloeiende bollenvelden staan volop auto’s van BKD keurmeesters. Zij lopen op de velden voor de voorjaarskeuringen, tijdens één van de drukste momenten in het jaar. Ook nu, want de coronacrisis heeft tot nog toe geen effect gehad op het aantal veldkeuringen. De keurmeesters kunnen met kleine aanpassingen het werk volledig voortzetten. Alleen fysieke gesprekken worden maximaal voorkomen, zodat we op een veilige manier kunnen keuren.

Het kantoorpersoneel werkt zoveel mogelijk thuis. Samenwerken gebeurt online. Een aantal medewerkers van het service center is wel op kantoor aan het werk en het laboratorium draait door. Hier wordt afstand van elkaar gehouden en zijn verschillende maatregelen getroffen, zoals afschermende plexiglas platen, looproutes en meer ruimte tussen de werkplekken. Alles om de risico’s te beperken. Al onze werkzaamheden lopen echter onverminderd door.

Maatregelen

Met alle genomen maatregelen kan BKD de werkzaamheden blijven voorzetten, de kwaliteit waarborgen en bij blijven dragen aan de maximale exportmogelijkheden van partijen. Met de volgende maatregelen kunt u te maken krijgen als u contact heeft met BKD. Wij vragen u dan ook om uw medewerking hierbij.

  1. Keurmeesters zullen de veld- en exportkeuringen blijven uitvoeren. Wel zal de keurmeester een veilige (twee meter) afstand bewaren tot medewerkers van uw bedrijf en extra hygiëne in acht nemen.
    1. Joint Inspection en Monitoring, voor export naar Japan, worden dit jaar door alleen de BKD keurmeester uitgevoerd. De door BKD geïnspecteerde en, naar Japanse richtlijnen, goedgekeurde partijen worden vrijgesteld van quarantaine na binnenkomst in Japan.
  2. Autorisatiebezoeken, zoals administratieve bedrijfscontroles, zijn tijdelijk opgeschort.
  3. Bij de afgifte van documenten aan de balie zal door de medewerkers van het service center afstand bewaard worden.
  4. In verband met de thuiswerk-maatregelen, willen we u vragen zoveel mogelijk contact met ons op te nemen per e-mail. Een medewerker kan u op verzoek natuurlijk altijd terugbellen.

Verder doen wij een beroep op uw verantwoordelijkheid en gaat BKD er van uit dat u passende maatregelen treft om besmetting op uw bedrijf te voorkomen.

Vragen

Heeft u vragen naar aanleiding van dit nieuwsbericht, neem dan contact op met ons Service Center, telefoonnummer 0252-419101 of per e-mail: info@bkd.eu.

Recente berichten

Start met typen en druk op enter om te zoeken

kantoorbkd_bankrekeningnummer