DIGITAAL VERHANDELEN

 In BKD

Digitaal verhandelen

Het ‘digitale verhandelen’ wordt door steeds meer systemen en bedrijven ondersteund. Via MijnBKD, eigen software of via bemiddelaars als IGH, Hobaho en CNB, kunnen partijen bloembollen elektronisch verhandeld worden via een digitaal leveringsbericht. BKD werkt er samen met het Sectorplatform aan om  volledig over te gaan naar een digitaal leveringsbericht.

Het leveranciersdocument

Een leveranciersdocument (of aanvoer- of leveringsnota), is verplicht wanneer teeltmateriaal van bloembollen wordt verhandeld (groothandel). Nederlandse wetgeving schrijft voor dat bij levering van een partij bloembollen een leveranciersdocument wordt meegestuurd aan de ontvanger. Op deze manier wordt de origine en traceerbaarheid gewaarborgd. Momenteel worden hoofdzakelijk papieren leveranciersdocumenten gebruikt. Voor een efficiënte en foutloze verhandeling van partijen bloembollen biedt het digitaal leveringsbericht uitkomst. Het leveranciersdocument wordt dan volledig elektronisch verstuurd, waardoor de ontvanger deze direct kan accepteren in het eigen systeem en door kan zetten naar Ketenregister. Het bericht voldoet hiermee altijd aan de juiste eisen.

Doelstelling: digitalisering

BKD is blij dat de doelstelling om de bloembollenketen te digitaliseren door het Sectorplatform wordt onderschreven. Door het platform is een project opgestart waarbij het eerste doel het realiseren van de digitalisering van het leveringsbericht is. In dit project is ook een groep van exporteurs en telers betrokken. Met elkaar gaan we eraan werken om volledig over te gaan naar een digitaal leveringsbericht.

Recente berichten

Start met typen en druk op enter om te zoeken