INTERNATIONALE FYTOSANITAIRE DELEGATIES

 In BKD, export

Internationale fytosanitaire delegaties bezoeken BKD

In juli hebben zowel een Russische, Chinese, als een Amerikaans-Canadese fytosanitaire delegatie BKD bezocht. Tijdens deze bezoeken is met de delegaties gesproken over de werkwijzen van BKD, zijn er bezoeken geweest aan teelt- en handelsbedrijven en hebben de delegaties uitgebreid met de praktijk mee kunnen kijken. BKD geeft internationale waarborgen af en vindt het belangrijk om landen te laten zien hoe wij in Nederland en als BKD te werk gaan.

Amerikaans-Canadese delegatie van de USDA en CFIA

Vanuit Amerika en Canada bezocht een delegatie, met onder andere de Executive Director van de USDA, de BKD in het kader van PSI (het bestaande programma met de USA omtrent keuring voor export). De rol van BKD en tracking & tracing is met hen besproken en de delegatie heeft inzicht gekregen in de keuringssystematiek van BKD. Ook  is  het laboratorium en de kas in Lisse bezocht en is de delegatie mee geweest naar diverse teelt- en handelsbedrijven.

China-monitoring

De Chinese delegatie was in Nederland in het kader van het China-monitoring programma. Door deze delegatie is gedurende vier dagen meegelopen met veldkeuringen. Daarnaast zijn exporteurs bezocht die op China exporteren. Een belangrijke conclusie van de delegatie was dat de tracering op het veld en in Ketenregister goed is geregeld.

Russische delegatie: inzicht in de Nederlandse bloembollensector

De aanleiding voor het bezoek van de Russische delegatie, was de behoefte om een beeld te krijgen van de bloembollensector in Nederland en de manier waarop Nederland fytosanitaire eisen borgt. Er is een toelichting gegeven op onze keuringssystematiek en de werkzaamheden in het laboratorium van BKD. Er is door de delegatie meegelopen met de veldkeuring van lelies en zantedeschia’s en met een exportkeuring.

De delegaties waren zeer tevreden over de werkwijze en fytosanitaire borging door de BKD

Recente berichten

Start met typen en druk op enter om te zoeken