VELDKEURINGEN GRENSSTREEK VLAANDEREN

 In BKD

BKD voert (op verzoek) veldkeuringen in grensstreek Vlaanderen uit

Sinds enkele jaren kunnen Nederlandse telers hun bloembollen die in de grensstreek in Vlaanderen geteeld worden, door BKD laten keuren. Met het Vlaamse Departement voor Landbouw en Visserij is hiervoor een samenwerkingsovereenkomst opgesteld.

Voorwaarden

Deze nieuwe dienstverlening geldt voor in Nederland gevestigde bedrijven die geregistreerd zijn bij BKD. Wanneer een bedrijf bloembollen teelt op percelen in gemeenten in Vlaanderen die liggen aan de Nederlandse grens, kan het bedrijf ervoor kiezen om de keuringen door BKD te laten verrichten. Dit gebeurt dan volgens de Uitvoeringsrichtlijnen van BKD. De fytosanitaire herkomst van geoogste bloembollen is en blijft België. Dit laatste kan voor een teler wel consequenties hebben, omdat verschillende (derde) landen specifiek eisen dat het product in Nederland is geteeld.

Aanmelden

Telers met interesse in deze dienst, kunnen zich melden bij BKD via een e-mail aan info@bkd.eu. Zij zullen dan geïnformeerd worden over overige voorwaarden en kosten en ontvangen een digitaal registratieformulier.

Recente berichten

Start met typen en druk op enter om te zoeken