FRANS CLAASSEN EN MARTINE STEENBEEK VERSTERKEN MT

 In BKD

Frans Claassen en Martine Steenbeek versterken MT

Het Managementteam van BKD is weer op volle sterkte. Het team is versterkt met de kwaliteiten van Frans Claassen als Hoofd keuringsbeleid en kwaliteit en Martine Steenbeek als Hoofd laboratorium. Na het vertrek van Peter van Nieuwkoop in juli 2021, als hoofd van deze beide afdelingen, heeft BKD een intensief traject doorlopen om de juiste invulling aan deze positie(s) te geven.

Frans Claassen startte per 1 oktober als Hoofd keuringsbeleid en kwaliteit. Hij brengt veel managementervaring in de bloembollensector mee, door functies in onder andere de lelie-veredeling en bij teelt-, handels- en exportbedrijven. Ook heeft hij ruim 9 jaar gewerkt als manager keuringen bij Naktuinbouw. Als eindverantwoordelijke voor het keuringsbeleid ligt zijn prioriteit bij het vertalen van regelgeving naar de praktijk. “Ik vind dat je moet kijken met de ondernemers naar mogelijkheden in plaats van naar onmogelijkheden. Regelgeving goed vertalen naar de praktijk, zodat de ondernemer er ook mee uit de voeten kan.”

 Martine Steenbeek startte per 1 november als Hoofd laboratorium. Zij heeft veel ervaring in verschillende rollen binnen laboratoria in de Gezondheid, Voeding en Bioscience- hoek. De bloembollensector is haar nieuw, maar ligt haar nauw aan het hart. Haar ambitie is om de efficiëntie in het laboratorium te verhogen, onder anderen door de samenwerking binnen het laboratorium en met partijen als BQS onder de loep te nemen en de mogelijkheden van verdere automatisering te verkennen. “Samen continu verbeteren, dat is het doel.”

BKD heet de nieuwe MT leden van harte welkom en kijkt uit naar een goede samenwerking.

hoofd-keuringsbeleid-ict

Frans Claassen

Hoofd Keuringsbeleid en kwaliteit

hoofd-laboratorium

Martine Steenbeek

Hoofd Laboratorium

Recente berichten

Start met typen en druk op enter om te zoeken